.gf-type-honeypot { display: none; }

Op dit moment zijn er geen (nieuwe) data beschikbaar.

Mentale gezondheid

Wat verstaat Fitz, beter gezond, onder mentale gezondheid?

Mentaal gezond zijn heeft niet alleen te maken met het wel of niet ervaren van psychische klachten. Het gaat voornamelijk ook over je algemeen welbevinden. Je mentale gezondheid als belangrijk onderdeel van je algehele gezondheid, ofwel positieve gezondheid.

Mentale weerbaarheid versterken

Soms zit je gewoon niet zo lekker in je vel. Soms weet je de oorzaak, maar vaak ook niet. Ben je mentaal minder weerbaar dan kan het moeite kosten om tot rust te komen, je kunt je gespannen voelen, maar ook geïrriteerd, emotioneel, somber of moe. Het kan ook gebeuren dat je lichamelijke klachten ervaart, zoals hoofdpijn, rugpijn of druk op de borst, of dat je sociale contacten vermijdt en meer gaat roken en/of drinken.

Door het versterken van je mentale weerbaarheid vergroot je je mentale gezondheid.

Mentale gezondheid verwijst naar de algemene toestand van je emotionele, psychologische en sociale welzijn. Het vermogen om met stress om te gaan, emoties te beheersen, positieve relaties op te bouwen en goed te functioneren in het dagelijks leven.

 

Kenmerken van mentale gezondheid

  • Persoonlijke component: een individu zich verhoudt tot zichzelf
  • Sociale component: een individu zich tot anderen verhoudt
  • Functionele component: een individu handelt, zich gedraagt of opstelt in het dagelijks leven
  • Perceptieve component: naar mentale gezondheid wordt gekeken en hoe hieraan persoonlijk en in de maatschappij betekenis wordt gegeven

Mentale gezondheid bij Fitz

Professionele begeleiding

Mentale gezondheidsproblemen kunnen complex en veelzijdig zijn waarbij het raadzaam kan zijn een professional in te schakelen zoals een therapeut, een psycholoog of een psychiater. Uit onderzoek is gebleken dat regelmatige lichaamsbeweging, goede voeding en professionele begeleiding effectief is bij het voorkomen of verminderen van symptomen van depressie, angst en stress.

Activiteiten en behandelmethodes

Je kunt je mentale weerbaarheid vergroten door middel van een verscheidenheid aan activiteiten en behandelmethodes, zoals meditatie, gezonde voeding, yoga, psychosomatische fysio/oefentherapie, of door je te concentreren op je ademhaling en aandacht te schenken aan je omgeving. 

Er zijn methodes die populair en veelgebruikt zijn. Oefeningen die je makkelijk kunt uitproberen. Het belangrijkste is dat je een methode vindt die voor jou werkt en die je regelmatig kunt doen om je geest tot rust te brengen. 

Nieuwsgierig? Ga nu naar: Fitz Gym, FYNN Fysio, Praktijk4Health, Belinda Scholten , Nana GerseeYoga bij Marit of Studio Roaring Silence

Er zijn veel mogelijkheden, we helpen je graag

Maak een afspraak

Wil jij graag starten met een energieker en vitaler leven

Afspraak maken

Dagen en tijden

Maandag: 08.00-20.30 uur
Dinsdag: 08.00-20.00 uur
Woensdag: 08.00-18.30 uur
Donderdag: 08.00-21.00 uur
Vrijdag: 08.00-17.30 uur

Waar zitten we?

Via de ingang van Fitz beter gezond kun je ons bereiken. Onze praktijk zit op de 1e verdieping.